espa
Δεληγιάννη 59, Mεταμόρφωση Αθήνα
Τηλ: 210 28 21 500
Top

Ενζυμικά κύτταρα μαγιάς, το οξυγόνο των κυττάρων μας

Μέχρι τώρα έχετε ακούσει για υπερτροφές που τις συναντάμε σε… σούπερ φρούτα ή  λαχανικά, καρπούς, ακόμα και μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη, όμως, τροφή είναι μοναδική. Δεν είναι τυχαίο που όταν θέλουμε να δώσουμε την έννοια ότι υπάρχει η βάση από την οποία θα ξεκινήσει ή θα αναπτυχθεί ένα εγχείρημα, λέμε ότι υπάρχει…  η μαγιά.

Μαγιά, μία τροφή με προϊστορία

Η χρήση της μαγιάς χρονολογείται πριν ακόμα και από την ανακάλυψη της γραφής. Το ψωμί που έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι πέντε χιλιάδες χρόνια πριν, περιείχε μαγιά η οποία χάρη στις… θεϊκές της δυνάμεις, όπως πίστευαν, φούσκωνε μετατρέποντας το ζυμάρι σε ψωμί.

Ανατρέχοντας στο πιο μακρινό ακόμα παρελθόν, μπορούμε να δούμε ότι η καθημερινή διατροφή περιλάμβανε παρασκευάσματα με πλιγούρι, δημητριακά ή ψωμιά σε επίπεδο σχήμα. Στη… μετά Χριστόν εποχή  στη Γαλατία και στην Ιβηρική χερσόνησο λέγεται ότι δημιουργήθηκε το πρώτο ψωμί με τον αφρό της μπύρας, μία διαδικασία που συνέβαλε στην επιτάχυνση της ζύμωσης και τη βελτίωση της γεύσης αλλά και του… φουσκώματος του ψωμιού. Έπρεπε να περάσουν αιώνες και να φτάσουμε στο 1857, όταν ο επιστήμονας Λουί Παστέρ έβαλε τη μαγιά στο μικροσκόπιο καθιερώνοντας το ρόλο κλειδί ως μικροοργανισμό υπεύθυνο για την αλκοολική ζύμωση, αλλά και την αποκάλυψή του ότι το κύτταρο της μαγιάς μπορεί να ζήσει με ή χωρίς οξυγόνο. Έτσι η  μαγιά αρτοποιίας, η αλλιώς σακχαρομύκητας cerevisiae φέρει τον τίτλο του καλύτερου ‘’διογκωτικού’’ ζύμης στην ιστορία και στον κόσμο. Όμως, είναι πολλά περισσότερο από αυτό…

Μαγιά, ένας ζωντανός οργανισμός

Η μαγιά είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας μονοκύτταρος μικροσκοπικός μύκητας που οι επιστήμονες ονομάζουν «μικροοργανισμό»  και έχει το μέγεθος αυγού. Για να αναπαραχθεί πρέπει να τρέφεται, να θερμαίνεται και να έχει την απαραίτητη υγρασία. Αυτός λοιπόν ο μικροοργανισμός αναλαμβάνει τη ζύμωση του γλεύκους και τη μετατροπή του σε μπύρα, καταναλώνοντας σάκχαρα και παράγοντας αλκοόλ.  Η μαγιά είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία της ζύμωσης, γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, μπύρας, κρασιού, υγιεινών τροφών ακόμα και αρωμάτων. Οι λεγόμενες διατροφικές μαγιές χρησιμοποιούνται ευρύτατα για να αναδειχθούν οι γεύσεις, η υφή των προϊόντων με λιπαρά χαμηλής περιεκτικότητας, ως ενισχυτικά γεύσης για τη μείωση της ποσότητας του αλατιού στα προϊόντα, στα προπαρασκευασμένα φαγητά, αλλά και σε σούπες και σάλτσες.

Μαγιά τα… ανθρώπινα κύτταρα

Για όλα αυτά τα ωραία πράγματα που φτιάχνονται χρησιμοποιούνται βασικοί τύποι μαγιάς που προέρχονται από διάφορα είδη του ζυμομύκητα Saccharomyces cerevisiae. Το ‘’περίεργο’’ είναι ότι η δομή του είναι παρόμοια με τη σύσταση που έχουν τα ανθρώπινα κύτταρα, γι’ αυτό και αποτελεί έναν σύνθετο και κορυφαίο αποτελεσματικό ζωντανό οργανισμό.

Μαγιά, πλούτος συστατικών και ιδιοτήτων

Η μαγιά αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρωτεϊνούχα αφού σύμφωνα με υπολογισμούς οι ζύμες έχουν 40% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ περιέχουν και ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αποτελεί πλούσια πηγή των Βιταμινών Β που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καλή υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Αν στο μυαλό σας έρχεται κάτι αρνητικό με τον όρο μύκητα, η μαγιά θα σας αλλάξει γνώμη.

Γιατί ο συγκεκριμένος μύκητας  ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα αφού σας προστατεύει απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς και τοξίνες, χάρη στις βήτα-γλυκάνες που περιέχουν τα κυτταρικά της τοιχώματα. Και όχι μόνο… Εξίσου θαυμαστή και αξιοσημείωτη είναι η αντιοξειδωτική δράση της μαγιάς που οφείλεται στο σελήνιο που περιέχει, το οποίο καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν τη φθορά του οργανισμού μας και την πρόωρη γήρανση.

Τελικά, πόση μαγιά τρώμε;

Η θρεπτική αξία της μαγιάς, αλλά και η συμβολή της στην καλή υγεία και αναζωογόνηση του οργανισμού μας την έχουν καθιερώσει ως μία από τις πιο σημαντικές διατροφικές επιλογές. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Αν και αποτελεί βασικό συστατικό σε τρόφιμα που ακόμα και καθημερινά καταναλώνουμε, λόγω των διαδικασιών ψησίματος, ξήρανσης ή άλλης επεξεργασίας, μας στερούν τα πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά που θα μπορούσε να μας προσφέρει. Ένας εναλλακτικός τρόπος να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της μαγιάς είναι τα συμπληρώματα διατροφής που σας προσφέρουν τα πολύτιμα οφέλη της στην καλύτερη δυνατή μορφή.

Από τη μαγιά στα… ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. WOLZ

Καταρχάς, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλο πράγμα είναι η μαγιά και άλλο τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς. Εδώ και χρόνια η γερμανική εταιρεία Dr. WOLZ GMBH κατάφερε, χρησιμοποιώντας μία ειδική τεχνική αερόβιας ζύμωσης, να καλλιεργήσει κύτταρα μαγιάς εμπλουτισμένα με ένζυμα που παραμένουν βιολογικά ενεργά. Τα συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται ως ενζυμικά κύτταρα μαγιάς, τα οποία είναι σε θέση να προμηθεύσουν άμεσα με ένα ευρύ φάσμα βιοδραστικών φυσικών ουσιών τα ανθρώπινα κύτταρα λόγω της ομοιότητάς τους με αυτά. Τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz® δεν μπορούν να εξομοιωθούν με άλλα προϊόντα ζύμης, ενώ η πατενταρισμένη παραγωγική διαδικασία τους εγγυάται ότι δεν υπόκεινται σε καμία θερμική επεξεργασία ή διαδικασία ξήρανσης, όπως τα κοινά δισκία ή οι σκόνες μαγιάς. Τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz® αποτελούν τη βάση πολλών εξαιρετικά αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής, όπως το ZellOxygen.

Τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz®  που περιέχει το Zell Oxygen γίνονται ένα με τα κύτταρά μας και μας ευεργετούν σε πολλά επίπεδα. Ας δούμε με ποιον τρόπο. Ανάμεσα σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν, ξεχωρίζουνκαι κυριαρχούν τα μιτοχόνδρια, στα οποία γίνεται μία θεμελιώδης λειτουργία για τη ζωή και αυτή είναι η κυτταρική αναπνοή.  Η κυτταρική αναπνοή που γίνεται στα μιτοχόνδρια των κυττάρων είναι το κλειδί για την εξασφάλιση της υγείας και την αποφυγή ασθενειών. Λαμβάνοντας καθημερινά ενζυμικά κύτταρα μαγιάς τροφοδοτούμε τα κύτταρα του οργανισμού μας με οξυγόνο και αυτό σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση εκ βάθρων και ένα κύτταρο ενισχυμένο και δυνατό!

Ο οργανισμός μας αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα. Όταν τελειώνει ο χρόνος ζωής τους, αφήνουν στη θέση τους νέα κύτταρα. Όσο πιο καλής ποιότητας είναι το κύτταρο που φεύγει τόσο πιο καλής ποιότητας είναι το κύτταρο που το διαδέχεται. Αυτό σημαίνει αναζωογόνηση, ανανέωση και φυσικά παράταση της νεότητάς μας.  Εδώ βοηθάει το Zell Oxygen, αφού κάθε μονοδόση περιέχει 1000mgβασιλικό πολτό και 120 δισεκατομμύρια ζωντανά ενζυμικά κύτταρα μαγιάςγια να σας προσφέρει την πιο άμεση και φυσική μορφή ενέργειας και ανανέωσης.

To Zell Oxygen  περιέχει φρέσκο βασιλικό πολτό ο οποίος, σε συνδυασμό με τα βιολογικώς ενεργά ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz®, εμπλουτισμένο με άλλα θρεπτικά συστατικά όμως μέταλλα και βιταμίνες πηγαίνει κατευθείαν στο κύτταρο, το ανανεώνει και το εφοδιάζει με ενέργεια. Ενισχύει όλα τα κύτταρα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και διασφαλίζει το απαραίτητο οξυγόνο για τη λειτουργία τους. Τονώνει την πνευματική και σωματική δραστηριότητα, δυναμώνει την αντοχή του οργανισμού και τον αναζωογονεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κύτταρό του. Αξιοποιήστε τη δύναμη του οξυγόνου στα κύτταρά σας και νιώστε την ενέργεια στο σώμα σας! Ας μην ξεχνάμε ότι ζω σημαίνει αναπνέω, γι’ αυτό και τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ενζυμικά κύτταρα μαγιάς, δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζονται ως ζωντανά συμπληρώματα διατροφής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο